אילו אישורים נחוצים להקמת מערכת?
החל מאוגוסט 2014 נכנס לתוקף "חוק הפרגולות" שקיצר משמעותית את הבירוקרטיה הדרושה להקמת מערכות קטנות עד-50 קילוואט –היינו, שטח של 400-500 מטר גג. אין צורך בהיתר מהועדה המקומית.
למערכות סולאריות גדולות יותר יש צורך בהיתר לעבודה מצומצמת
כמה זמן לוקח להקים מערכת סולארית בהסדרת מונה נטו ?
זמן ההתקנה בד"כ הוא חודש חודשיים למערכת בגודל של 690 קילוואט. אולם ההתקנה היא רק החלק הסופי, יש לעבור את הוועדה המקומית שלעיתים מעכבת כמה חודשים, ובמקביל יש לפתוח תיק בחברת החשמל. למערכות מאד גדולות נדרש גם סקר היתכנות של חברת החשמל שבמקביל לוקח אף הוא כמה חודשים.
לסיכום למערכת גדולה קחו חצי שנה עם כל הבירוקרטיה, ולמערכת קטנה חודש.
כמה חשמל מייצרת מערכת סולארית ?
באופן כללי כמות הקרינה בישראל מספיקה לייצור 1700 קוט"ש לכל קילוואט מותקן. ז"א שאם נתקין 200 קילוואט פאנלים, נייצר בשנה 340 מגה וואט. כמובן שהנתון הזה הוא כללי שכן מפני הגג הצפיפות הציודים הכבילה השטיפות וכו' משפיעים על התפוקה וכמובן, המיקום הגאוגרפי של המערכת הסולארית
כמה מרוויחים מזה?
מדובר בתשואה דו ספרתית, או נכון יותר לומר בין 13% ועד 20%. למפעל/ארגון עם גג גדול יש הזדמנות להרוויח כסף מהשטח הפנוי.
מהו אורך חיי מערכת פוטו-וולטאית ?
מערכת סולארית יכולה לעבוד במשך 25-30 שנה באמינות גבוהה.
אני יכול להתנתק מחברת החשמל ?
לא! למעשה אתה ממשיך להיות מחובר לחברת החשמל ולצרוך דרכה ולספק לה את החשמל. יתרה מכך, אם יש הפסקת חשמל גם המערכת הסולארית תושבת! ההיגיון הוא שהיא צריכה להיות מחוברת לרשת החשמל ואם הרשת התנתקה אז לא ניתן "לדחוף" את הייצור לרשת.
התעריף לייצור החשמל הסולארי במונה נטו.
במונה נטו אין "תעריף" קבוע, המחיר הוא זהה לכך לתעריף המשתנה-תעו"ז (תעריף עונה וזמן), אולם יש ממוצע שכבר נערך, מדובר בסדר גודל של 43 אגורות לקוט"ש במתח גבוה, ו-51 אגורות לקוט"ש במתח נמוך.