אנרגיה סולארית ורכיבי מערכת סולארית

אנרגיה סולארית ורכיבי מערכת סולארית

אנרגיית השמש (סולארית), יכולה בקלות להפוך לחשמל, בעזרת מערכת סולארית המייצרת בסופו של דבר אנרגיה פוטו-וולטאית (קרי, אנרגיה חשמלית הנוצרת מהאור). החלק המרכזי במערכת כזו הוא תא פוטו-וולטאי, או בצורה יותר מובנת, "תא שמש" או "תא סולארי". תאים אלו בנויים מחומרים שאיכות ההולכה שלהם מושפעת מהאור.

תאים אלו בנויים לרוב מסיליקון, אשר אינו מתכלה. ובזכות הסיליקון נוצר זרם חשמלי ישר שנקרא DC (Direct Current). כל התאים מצויים על רכיב שנקרא פנאל סולארי, התאים הסולאריים בעצם מחוברים זה לזה בטור (שאגב, מגדיל את עוצמת המתח) וחיבור של מספר טורים יחד, במקביל, יוצרים את הפנאל הסולארי. התאים מצופים בשכבת מגן, ממוסגרים ומעל הכל נמצאת זכוכית שקופה ודקה. הפנאלים עמידים בתנאי מזג אויר שונים ומגוונים והם החלק המשמעותי והיקר ביותר במערכת הסולארית. בדרך כלל ניתנת עליהם אחריות לטווח ארוך מאוד.

בנוסף לתאים הסולאריים ולפנאלים, יש רכיב נוסף וחשוב שהוא הממיר (מהפך, או באנגלית Inverter). רכיב זה, כשמו כן הוא, הופך את הזרם הישר מהפנאלים (ה-DC) לזרם חלופי AC (Alternating Current). זרם חילופין הוא הזרם שנהוג להשתמש בו במכשירי החשמל הביתיים. מעבר להיפוך הזרמים, הממיר אחראי גם על תצוגת נתוני ייצור החשמל והזרם שעובר דרכו.

אחרי שהכרנו מעט את הרכיבים העיקריים של המערכת הסולארית, כל שנותר לנו לעשות הוא לדאוג לתחזוקתם. ניקיון הפנאלים אחת לרבעון תייעל את ניצול המערכת הסולארית.
למערכת סולארית יש המון יתרונות סביבתיים:

• ייצור של חשמל על ידי אנרגיה סולארית מהשמש שומר על איכות הסביבה
• השמש היא איננה משאב המתכלה, בניגוד לנפט ופחם
• קיים חסכון בשטח, כיוון שניתן להקים את המערכת על הגג
• עצמאות בתחום החשמל ופחות תלות במדינות המספקות חומרי דלק מתכלים.
• מרכיבי הפאנל, הם ברובם חומרים שאינם מזיקים לסביבה ויש אפילו אפשרות החזרה ומחזור לפאנלים בסיום שירותם.

כל היתרונות הנמנים לעיל ואיכות הרכיבים במערכת הסולארית, גורמים לנו להבין שכדאי ורצוי להשתמש באנרגיה סולארית באופן הפשוט ביותר.

שיתוף:

דילוג לתוכן